LUS I BARNEHAGEN

Det hender at vi får besøk av disse insektene. Her er noen instrukser som barnehagen vil at dere følger- uten unntak.

HVIS DET OPPDAGES LUS SKAL
FØLGENDE GJØRES AV FORESATTE, UTEN UNNTAK:

1) Gi beskjed til barnehagen og andre barnet har hatt omgang med. Barnehagen vil da informere anonymt om at vi har et tilfelle av lus til resten av
foreldregruppen.

2) Barnet sendes ikke i barnehagen før det er startet behandling!

3) Behandlingen må gjentas med den frekvens som anbefales av produsenten. Pass på å bruke tilstrekkelig mengde av produktet. Dette avhenger av lengde/tykkelse på håret.

4) Familiemedlemmer skal sjekke seg for lus for å hindre gjensmitte.

5) Det er IKKE tilstrekkelig å kun benytte lusekur. Man må lete med lusekam og
sterkt lys etter lus, og ikke minst etter egg.

Lusekur dreper ikke egg! Kammen fjerner heller ikke egg, men grer håret så fint at det er lettere å finne lus/egg. Eggene sitter fast og må trekkes av hårstrået, eventuelt må hårstrået rykkes ut. Dette må gjøres hver dag inntil man er sikker på at barnet ikke har lus eller egg. For å forhindre en stor smittebølge i barnehagen bør dette gjøres til det har gått to uker uten rapporterte tilfeller av lus i barnehagen.

6) Langt hår skal settes opp, samles i fletter, eller i hestehale når det er lus i
barnehagen.

7) Klær, håndklær, sengetøy m.m. bør byttes ut oftere enn vanlig. Mange anbefaler at det enten vaskes på minimum 60 grader, eller fryses ned i dypfryser i minimum 4
timer.

8) Dersom det oppdages lus på et barn i barnehagen blir foreldrene ringt etter for å
hente barnet sitt. Andre foreldre i barnehagen må hjem og sjekke eget barn med
lusekam.

Kjemming:

1) Ha gjerne vått hår med litt tilsatt balsam for å lette kammingen

2) Begynn i bakhodet, lag et loddrett skille, og gre håret til siden med en fintagget kam

3) Gre så oppe på hodet, lag et skille, og gre fra side til side

4) Avslutt med å gre håret fra luggen og bakover mot bakhodet, deretter tilbake igjen

Viktig å merke seg:

Det er foreldrenes ansvar å sjekke barna sine for lus!

Alle må ta et ansvar og følge listen ovenfor dersom det er oppdaget lus!

Den eneste grunnen til at vi ikke blir kvitt lus er fordi ”noen” ikke gjør jobben sin – er du den ”noen”?