Samarbeidsutvalget i Malmøya barnehage skal bestå av en foreldrerepresentant, en ansatt i barnehagen og en representant fra Malmøya Husmorlag (eier).
Samarbeidsutvalget skal etter lov om barnehager §4 være "et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ".
Formålet til et samarbeidsutvalg er å samarbeide om de tingene som er viktige for at barna skal trives, lære og utvikle seg. Gjennom systematiske møter i løpet av året skal vi knytte tettere bånd mellom foreldrene og barnehagen. Foreldrene skal via et samarbeidsutvalg ha muligheten til å få medvirke til hverdagen og miljøet i barnehagen. Noen av oppgavene til de som sitter i samarbeidsutvalget er blant annet å;
- Engasjere seg i fellesskapet med foreldrene og barnehagen
- Invitere til møter for foreldrene, slik at man kan få mulighet til å ta opp saker gjennom samarbeidsutvalget med barnehagen ved behov.
- Ha faste møter i løpet av året med barnehagestyrer / samarbeidsutvalget.
- Bidra til planegging av dugnad og ha ansvar for oppfølging.
- Bidra til å løse eventuelle relevante konflikter som måtte oppstå.
- Drøfte det ideelle grunnlaget til barnehagen og hvordan formålet med barnehagen blir tatt vare på.
Viktige saker for samarbeidsutvalget:
Barnehagen er lovpålagt å legge frem enkelte saker for Samarbeidsutvalget. Viktige saker regnes som saker som påvirker hverdagen i barnehagen eller forholdet til foreldrene.
- Med utgangspunkt i rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver skal samarbeidsutvalget fastsette barnehagens årsplan.
- Samarbeidsutvalget skal få innsyn i forslag til budsjett, driftsendringer og arealutnytting i barnehagen.
- Dersom det skal søkes om dispensasjon fra pedagognormen i barnehagen, må saken legges frem for samarbeidsutvalget som skal gi still innspill på søknaden.
- Dersom barneahagen ikke blir drevet i tråd med gjeldende lover, forskrifter, vedtekter og budsjettet til barnehagen, kan samarbeidsutvalget melde i fra til tilsynsmyndighetene.